Коаліція з відбудови України включатиме країни-партнери та приватний бізнес – Шмигаль

Коаліція з відбудови України включатиме країни-партнери та приватний бізнес – Шмигаль

Укрінформ
Коаліція відновлення України обов’язково включатиме країни-партнери, а також український та міжнародний приватний бізнес.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на полях Міжнародної конференції з питань відновлення України у Лугано на економічній панелі «Приватний сектор та відновлення», передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Вже через кілька років Україна буде не просто поряд із Європейським Союзом. Україна буде членом ЄС. Нам буде достатньо двох років, аби імплементувати основні правила Євросоюзу. Для міжнародних компаній це відкриває нові можливості і є важливим сигналом для перспективних інвестицій у різні галузі нашої економіки», — сказав Шмигаль.

За його словами, загальний об’єм програми відбудови вже оцінюється в 750 млрд доларів.

Читайте також: Дороги і мости: Кубраков презентував план відновлення зруйнованої інфраструктури

«Відновлення інфраструктури, зелений перехід, будівництво нової генерації, збільшення видобутку газу, глибинна переробка в агросекторі та металургії, ІТ-сектор. Все це проєкти з мільярдним потенціалом, і ми запрошуємо міжнародний бізнес інвестувати в ці галузі», — відзначив Прем’єр-міністр.

Глава уряду також подякував міжнародним та українським компаніям, які продовжують працювати в Україні, платять податки, допомагають людям та реалізовують соціальні проєкти. Це і є, за його словами, прикладом принципу «Об’єднані у захисті — об’єднані у відбудові».

Читайте також: Допомога Україні буде пов’язана з проведенням реформ - президент Швейцарії

Як повідомляв Укрінформ, 4-5 липня в Лугано (Швейцарія) триває Конференція з питань відновлення України після військової агресії російської федерації.

5 липня представники понад 40 країн світу і близько 20 міжнародних організацій за результатами Міжнародної конференції схвалили Декларацію Лугано і пообіцяли підтримувати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-