Справа братів Ахтемових: у Криму призначили на червень 12 «судових слухань»

Справа братів Ахтемових: у Криму призначили на червень 12 «судових слухань»

Укрінформ
У справі братів Ахтемових в окупованому Криму призначили на червень 12 «судових слухань», наприкінці місяця очікуються дебати сторін.

Про це повідомила QIRIM.News дружина в'язня Кремля Азіза Ахтемова - Аділе Ахтемова, передає Укрінформ. 

«У нас продовжуються слухання, засідання, вже перейшов бік захисту. Ми надаємо своїх свідків, які доводять невинуватість мого чоловіка. Свідків захисту суду представили й адвокати Нарімана Джеляла», - сказала вона.

Щодо стану здоров'я Азіза, дружина кримського татарина зазначила, що почувається він нормально, хоча в камері сімферопольського СІЗО з настанням літа стає дуже спекотно і душно.

Фото з сайту qirim.news

Зазначимо, що після закінчення дебатів сторін головуючий суддя надає підсудному останнє слово та виносить вирок.

Як повідомляв Укрінформ, 3 і 4 вересня 2021 року в окупованому Криму російські силовики провели обшук у 5 кримських татар, а потім викрали їх. Серед них перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов, а також Асан і Азіз Ахтемові, Ельдар Одаманов і Шевкет Усеінов. Пізніше Ахтемових, а також Джелялова окупаційний суд звинуватив у причетності до підриву газопроводу в селі Перевальному Сімферопольського району.

Читайте також: У Криму "суд" розпочав розгляд заяви Асана Ахтемова про застосування до нього тортур - адвокат

18 лютого в окупованому Криму відбулося перше попереднє засідання у "справі" проти Нарімана Джелялова і братів Асана та Азіза Ахтемових.

Джелялову спочатку висунули обвинувачення у пособництві в диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення на "вчинення диверсії у складі організованої групи" (п. "а" ч. 2 ст. 281 КК рф) та "незаконне придбання, зберігання і перевезення вибухових пристроїв, вчинені організованою групою "(ч. 4 ст. 222.1 КК рф). Згодом Джелялова обвинуватили й у контрабанді вибухового пристрою.

Читайте також: Секретний свідок у «справі Джелялова» не відповів на більшість запитань захисту

Асана та Азіза Ахтемових звинувачують у диверсії, скоєній групою осіб, незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин та контрабанді вибухових пристроїв.

За словами адвоката Полозова, у "справі" проти Джелялова та братів Ахтемових, яким загрожує до 20 років позбавлення волі, силовиками був застосований весь спектр "напрацювань" останніх років - тортури струмом, таємні свідки, закриті судові процеси навіть з питань запобіжних заходів і багато інших заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-