Секретний свідок у «справі Джелялова» не відповів на більшість запитань захисту

Секретний свідок у «справі Джелялова» не відповів на більшість запитань захисту

Укрінформ
В окупованому Криму на засіданні "суду" у справі проти Нарімана Джелялова та братів Ахтемових секретний свідок не зміг відповісти на більшість питань сторони захисту.

Про це у Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

“У "Верховному суді Криму" у справі Нарімана Джелялова та братів Ахтемових відбувся допит секретного свідка. Той дав узагальнені свідчення та не зумів відповісти на більшість запитань захисту”, - йдеться у повідомленні.

За словами адвоката Сафіє Шабанової, під час допиту секретний свідок під псевдонімом “Байдачний” повідомив, що займається пасажирськими перевезеннями до Херсонської області, але водночас не зміг описати жодної вулиці у цьому місті та не знав місцезнаходження "Макдональдса", який, на його думку словами, часто відвідував.

Незнання місцезнаходження паспортного відділу він пояснив тим, що ”до таких організацій навіть не під'їжджав”.

Під час засідання захист заявив клопотання про розсекречення свідка, однак “суд” відмовив, посилаючись на загрозу його життю та здоров'ю.

Сам свідок не зміг пояснити, від кого саме йому походить загроза.

Наступне засідання у справі призначено на 19 квітня.

Читайте також: В рф двох кримськотатарських активістів засудили до 17 і 13 років в’язниці

Як повідомлялося, 18 лютого в окупованому Криму пройшло перше попереднє засідання у "справі" щодо Джелялова та братів Ахтемових.

Джелялову спочатку обвинуватили у пособництві в диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення на "вчинення диверсії у складі організованої групи" (п. "а" ч. 2 ст. 281 КК рф) та "незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, вчинені організованою групою "(ч. 4 ст. 222.1 КК РФ). Згодом Джелялова обвинуватили й у контрабанді вибухового пристрою.

Асана та Азіза Ахтемових обвинувачують у диверсії, скоєній групою осіб, незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин та контрабанді вибухових пристроїв.

Джелялову та Ахтемовим загрожує до 20 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-