У Криму почався «суд» над Джеляловим та братами Ахтемовими

У Криму почався «суд» над Джеляловим та братами Ахтемовими

Укрінформ
В окупованому Криму почалися слухання стосовно політв'язнів Нарімана Джелялова, Асана та Азіза Ахтемових. Силовики ведуть зйомки кримських татар, які прийшли до будівлі «суду».

Про це в Фейсбуці написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ. 

«Почалося «попереднє слухання» по сфабрикованій російськими окупантами справі стосовно першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, активістів Асана Ахтемова та Азіза Ахтемова», - повідомив Чубаров.

За його словами, біля місця проведення судилища «російські карателі ведуть зйомки кримських татар, які зібралися на підтримку своїх співвітчизників».

Як повідомлялося, 3 та 4 вересня в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки та затримання першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Джелялова та активістів братів Ахтемових.

6 вересня районний «суд» у Сімферополі заарештував їх. Спочатку Джелялову висунули звинувачення у пособництві в диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували звинувачення у «вчиненні диверсії у складі організованої групи» (п. «а» ч. 2 ст. 281 КК РФ) та «незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, скоєні організованою групою» (ч. 4 ст. 222.1 КК РФ). Згодом Джелялова звинуватили й у контрабанді вибухового пристрою.

Братів Ахтемових звинувачують у диверсії, скоєній групою осіб, незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин та контрабанді вибухових пристроїв.

Читайте також: Дружини Джелялова та братів Ахтемових закликали звільнити активістів

За словами адвоката Миколи Полозова, у «справі» проти Джелялова та братів Ахтемових силовиками був застосований весь спектр «напрацювань» останніх років - тортури електрикою, засекречені свідки, закриті судові процеси навіть з питань запобіжного заходу та безліч інших заходів.

Раніше адвокат повідомляв, що Джелялову, Асану та Азізу Ахтемовим загрожує до 20 років позбавлення волі, але ніхто з обвинувачених не визнає вини «в цій однозначно сфабрикованій кримінальній справі».

Фото: ghall.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-