Дружини Джелялова та братів Ахтемових закликали звільнити активістів

Дружини Джелялова та братів Ахтемових закликали звільнити активістів

Укрінформ
Напередодні початку попереднього слухання у «справі» щодо Нарімана Джелялова, Асана Ахтемова та Азіза Ахтемова дружини політв'язнів звернулися до громадськості з проханням стежити за судовим процесом та надавати розголосу наявним порушенням.

Звернення опубліковане на сторінці у Фейсбуці Левізи Джелялової, передає Укрінформ.

«Ми просимо всіх, хто читає це звернення, стежити за судовими засіданнями, надавати розголосу наявним порушенням, а також вимагати разом з нами звільнення незаконно затриманих», - йдеться у відкритому листі.

Дружини політв'язнів наголошують, що всі досудові слідчі дії щодо Джелялова та братів Ахтемових «проводилися в дуже швидкому темпі й поспіху», і припускають, що так само поквапливо, уникаючи уваги громадськості, «суд» намагатиметься винести їм вирок.

Автори звернення нагадали, що їх заарештовані чоловіки систематично зазнають тиску та нелюдського поводження з боку правоохоронних органів.

Читайте також: Джелялову можуть призначити стипендію імені Левка Лук'яненка

«Жахливою для нас новиною стала розповідь Асана Ахтемова та Азіза Ахтемова про тортури електричним струмом і погрози вбивством, вчинені щодо них з метою отримання необхідних показань для слідства. Необхідної медичної допомоги після пережитого їм не надали. Одним із постійних способів тиску є ізоляція наших чоловіків, недоставлення листів, необґрунтоване тримання в камерах особливого типу, як у випадку з Наріманом Джелялом», - йдеться у зверненні.

Жінки дякують тим, хто не зупиняється у своїй роботі з підтримки заручників Кремля, і просять усіх, хто має можливість, «реалізувати доступні їм дії для підтримки Нарімана, Асана та Азіза».

«Бездія та мовчання у нашому випадку є згубними», - вважають дружини політв'язнів.

Читайте також: «Суд» в окупованому Криму призначив дату попередніх слухань у справі Джелялова і братів Ахтемових

Нагадаємо, так званий Верховний суд Криму призначив на 18 лютого дату попереднього слухання у кримінальній «справі» щодо Нарімана Джелялова, Асана Ахтемова та Азіза Ахтемова.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня у тимчасово окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки та затримання першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також Азіза та Асана Ахтемових.

6 вересня районний «суд» у Сімферополі заарештував їх. Спочатку Джелялову висунули обвинувачення у пособництві в диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення у вчинення диверсії у складі організованої групи (п. «а» ч. 2 ст. 281 КК РФ) і незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, вчинені організованою групою (ч. 4 ст. 222.1 КК РФ). Згодом Джелялову висунули обвинуватили і в контрабанді вибухового пристрою.

Читайте також: Адвокат заявляє, що у справі Джелялова є три таємні свідки від ФСБ

Асана та Азіза Ахтемових обвинувачують у диверсії, вчиненій групою осіб, незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин та контрабанді вибухових пристроїв.

22 грудня 2021 р. Київський районний «суд» м. Сімферополь задовольнив клопотання слідчого ФСБ про продовження терміну тримання під вартою Джелялова і братів Ахтемових до лютого 2022 року.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-