Джелялову можуть призначити стипендію імені Левка Лук'яненка

Джелялову можуть призначити стипендію імені Левка Лук'яненка

Укрінформ
Кабінет Міністрів України схвалив проєкт указу Президента України про призначення державної стипендії імені Левка Лук'яненка заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, передає кореспондент Укрінформу.

Згідно з проєктом, Державну стипендію імені Левка Лук'яненка пропонується призначити Джелялову на період незаконного затримання, тримання й протягом одного року після звільнення.

Як повідомлялося, 3 та 4 вересня 2021 року в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки та затримання першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також Азіза та Асана Ахтемових.

Читайте також: «Суд» в окупованому Криму призначив дату попередніх слухань у справі Джелялова і братів Ахтемових

6 вересня районний «суд» у Сімферополі заарештував їх. Спочатку Джелялову висунули обвинувачення у пособництві в диверсії на газогоні в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення у вчинення диверсії у складі організованої групи (п. «а» ч. 2 ст. 281 КК РФ) і незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, вчинені організованою групою (ч. 4 ст. 222.1 КК РФ). Згодом Джелялову висунули обвинувачення і в контрабанді вибухового пристрою.

Асана Ахтемова звинувачують у диверсії, вчиненій групою осіб, незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин та контрабанді вибухових пристроїв.

Читайте також: Адвокат заявляє, що у справі Джелялова є три таємні свідки від ФСБ

22 грудня 2021 р. Київський районний «суд» м. Сімферополь задовольнив клопотання слідчого ФСБ про продовження терміну тримання під вартою Нарімана Джелялова і братів Асана та Азіза Ахтемових до лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-