У Криму окупанти вже вісім років створюють реєстр нерухомості - але його досі немає

У Криму окупанти вже вісім років створюють реєстр нерухомості - але його досі немає

Укрінформ
На Херсонщині агресор не має доступу до українських реєстрів майна та до кадастрів, про це свідчать дії колаборантів та загарбників.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Асоціація реінтеграції Криму.

«Реєстрація» власності російськими окупантами: нескінченна злочинна історія. Наразі в рамках максимальної імітації нібито «управлінської ефективності», оголошеної окупантами фейкової злочинної «адміністрації» в Херсоні, колаборант Володимир Сальдо заявив про так зване «створення» такого собі «нового реєстру власників», нібито «під захистом російської держави», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у такий фейковий «реєстр» окупанти обіцяють «занести власників», але не усіх, а лише окремих з тих, хто надасть загарбникам «оригінальні документи на нерухомість»; решту усього захопленого майна агресор злочинно планує «витратити на власні потреби».

Читайте також: заступник глави путінської адміністрації приїжджав до Херсона – ставив завдання з «референдуму»

Те, що Сальдо прагне отримати свій «клаптик пирога» на розкраданні як публічного, так і приватного майна у окупованому Херсоні, виконуючи відповідні злочинні завдання російських спецслужб та олігархів кремля, доведені до фейкової «адміністрації» Сергієм Кірієнком, нікого не здивує. Але заяви ляльок окупантів означають насамперед те, що агресор не має доступу до українських реєстрів майна та до кадастрів, та фактично не володіє відомостями про власників у Херсонській області, інформують в Асоціації реінтеграції Криму.

Зазначається, що й у Криму окупанти досі, через вісім років окупації, не володіють повною інформацією про справжніх кримських власників нерухомості, а також не змогли завершити злочинну «перереєстрацію за російським законом». Фейкові «кримські депутати державної думи» наразі поспіхом стали «авторами» вже «погоджених кремлем» протиправних «змін до федеральних законів», які «дозволять» окупантам вчергове «подовжити» так званий «перехідний період» у кримській нерухомості ще на два роки, до 2025 року.

Як повідомляв Укрінформ, херсонський депутат–колаборант Ігор Семенчев-молодший відповідатиме у загарбників за рейдерство через «фонд майна Херсонської області». Херсонський колаборант – гауляйтер Херсонщини Сальдо «передав» мережу аптек миколаївців компанії, пов'язаній з фсб.

Читайте також: Від початку вторгнення російські судді винесли вироки 19 кримським політв’язням – КримSOS

На захопленій території Херсонщини чиниться сильний тиск на малий та середній бізнес. Крім бівалютних експериментів, інтернет-банкінгу, що практично не працює, та вимог створювати господарські ланцюжки з Кримом, з'явився новий тренд - російські війська та їхні прислужники почали «повертати в державну та комунальну власність» об'єкти нерухомості, які, на їхню думку, були незаконно приватизовані. Це означає, що якщо приміщення сподобалося, то власнику дадуть кілька днів на його звільнення, а потім відбирають. Іноді є можливість відкупитись від них, іноді - ні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-