фсб сфабрикувала «справу» проти кримської журналістки - вона майже два тижні у СІЗО

фсб сфабрикувала «справу» проти кримської журналістки - вона майже два тижні у СІЗО

Укрінформ
ФСБ рф сфальшувала "справу" проти кримської журналістики Ірини Данилович.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сфабрикована справа проти кримської журналістики Ірини Данилович є прикладом залякування незалежних журналістів, придушенням свободи думки в тимчасово окупованому Криму та ще одним свідченням політики переслідування та репресій українських громадян країною-окупантом», - заявила омбудсмен.

Читайте також: Поставлені «керувати» на Херсонщині офіціантки і вишибали вже планують втечу до Криму

За її словами, журналістку утримували у будівлі ФСБ у тимчасово захопленому Криму упродовж восьми днів. Її тестували на поліграфі та погрожували вивезти до лісу, якщо жінка щось приховуватиме.

«Увесь цей час Ірину годували один раз на день, а під кінець перебування у ФСБ змусили підписати порожні бланки в обмін на «звільнення». Після цього їй повідомили, що в сумочці знайшли двісті грамів вибухівки, і відвезли її до «суду» для обрання запобіжного заходу», - заявила уповноважена.

Читайте також: Ворог примусово паспортизує українців, депортованих до Криму

Вона зауважила, що на тринадцяту добу після викрадення Данилович її адвокату підтвердили, що громадянська журналістка перебуває у слідчому ізоляторі Сімферополя. Данілович підозрюють у незаконних діях з вибуховими речовинами (ч. 1. ст. 222.1 Кримінального кодексу рф). Санкція статті передбачає від шести до восьми років та до 100 тисяч рублів штрафу.

Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини рф в Україні.

Читайте також: У Криму колишні українські судді виносять незаконні вироки політв'язням

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-