У Криму колишні українські судді виносять незаконні вироки політв'язням

У Криму колишні українські судді виносять незаконні вироки політв'язням

Укрінформ
У Криму з 42 суддів, які виносять незаконні політичні вироки переслідуваним активістам, десять раніше складали присягу Україні.

Про це повідомляє КримSOS, передає Укрінформ.

"Із 42 суддів, які виносять вироки жертвам політичних переслідувань в окупованому Криму, 10 – колишні українські судді", - йдеться у повідомленні.

За словами аналітика КримSOS Євгенія Ярошенка, ці люди, які порушили присягу судді та перейшли працювати на окупаційну владу, за законами України мають бути притягнені до кримінальної відповідальності.

"Ми будемо наполягати, щоб їх також внесли в санкційні списки”, – зазначив Ярошенко.

За інформацією КримSOS, йдеться про наступних суддів: Бєлоусов Михайло Миколайович, Берберов Длявер Меметович, Єрохіна Ірина Валеріївна, Зіньков Віктор Іванович, Лихачова Лариса Олексіївна, Нікітін Геннадій Володимирович, Погребняк Сергій Миколайович, Романенко Володимир Вікторович, Удут Іван Михайлович, Хиневич Алла Миколаївна.

Читайте також: Виправданого у справі «Хізб-ут-Тахрір» кримчанина повторно заарештували в залі суду

Раніше в КримSOS оприлюднили реєстр суддів, які виносять незаконні вироки політв’язням у Криму. Зазначається, що за 8 років окупації 81 жертву політичних переслідувань сумарно засудили до в’язниці на 1002 роки та 2 місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-