Українців у Криму женуть в армію рф та позбавляють права на землю – Джапарова в ООН

Українців у Криму женуть в армію рф та позбавляють права на землю – Джапарова в ООН

Укрінформ
Українців в Криму призивають в російську армію і змушують воювати проти своєї Батьківщини, відмова загрожує ув’язненням та тюремними термінами, а лідерів кримськотатарського народу та українських активістів заарештовують і ув’язнюють за звинувачуваннями у шпигунстві, саботажі та тероризмі.

Про це перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова сказала на 34-й сесії Ради ООН з прав людини в Женеві, повідомляє власкор Укрінформу.

«Ситуація в Криму затьмарюється новою хвилею активної воєнної агресії рф в Україні. Українців в Криму призивають в російську армію і змушують воювати проти своєї Батьківщини. Відмова загрожує ув’язненням та тюремними термінами. Вони позбавлені права володіти землею в Криму, вчитися рідною мовою. Релігійні установи закривають або арештовують окупаційною владою», - сказала Джапарова.

Читайте також: Українців із захоплених територій примусово вивозять і садять до кримських в’язниць - Джапарова

Вона наголосила на тому, що лідерів кримськотатарського народу та українських активістів заарештовують і ув’язнюють на терміни до двох десятиліть за звинувачуваннями у шпигунстві, саботажі та тероризмі.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Женеві відбувається 34-а сесії Ради ООН з прав людини щодо погіршення ситуації з правами людини в Україні через російську агресію, за результатами якої буде прийнято резолюцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-