У Криму за час окупації через переслідування загинули 58 осіб - правозахисники

У Криму за час окупації через переслідування загинули 58 осіб - правозахисники

Укрінформ
За період з 2014 року в Криму внаслідок переслідування окупаційної влади зафіксували 58 загиблих осіб та 21 зниклу безвісти.

Дані про це опубліковані на сайті Кримськотатарського ресурсного центру, передає Укрінформ.

“Зафіксовано 58 загиблих за період окупації Криму, 28 з яких – представники кримськотатарського народу”, - йдеться у повідомленні.

Серед загиблих дві жертви політичних репресій (обидва – кримські татари), 13 жертв дискримінації, у тому числі 11 – кримських татар, 30 жертв тероризму, серед яких 8 кримських татар та 13 жертв поліцейського свавілля, у тому числі 6 – кримські татари.

За даними КРЦ, з 2014 року по сьогодні 21 особа зникла безвісти, у тому числі 15 - представники кримськотатарського народу, з яких 9 осіб оголошено в розшук.

Читайте також: У Криму кількість політв'язнів за період окупації зросла до 241 - правозахисники

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Нещодавно підрозділами 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ була проведена операція зі звільнення низки населених пунктів на півдні країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-