У Криму кількість політв'язнів за період окупації зросла до 241 - правозахисники

У Криму кількість політв'язнів за період окупації зросла до 241 - правозахисники

Укрінформ
За вісім років окупації Криму зафіксовано 241 політичного в’язня та переслідуваного у кримінальних справах, з них 172 – корінні кримські татари.

Дані про це опубліковані на сайті Кримськотатарського ресурсного центру, передає Укрінформ.

“Зафіксовано 241 політичних в'язнів і переслідуваних за кримінальними “справами” за період окупації Криму, 172 з них – представники кримськотатарського народу”, - йдеться в повідомленні.

За даними КРЦ, 84 політичних в'язнів, в тому числі 59 кримських татар, відбувають терміни у колонії. 43 людини, серед яких 37 кримських татар, утримуються у СІЗО. 50 кримчан, у тому числі 32 представника корінного народу, звільнено, а 32 особи, з них 26 кримських татар, продовжують переслідуватися за політичними мотивами.

Читайте також: В Криму мешканку Ялти викликали в фсб через жовто-синій манікюр

Як повідомили в КРЦ, із початку повномасштабного вторгнення рф в Україну окупантами були затримані активіст кримськотатарського національного руху Насрулла Сейдалієв, а також Арсен Ібраїмов та Рустем Гугурик, яких звинувачують в участі у кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана та громадянський блокаді Криму.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Нещодавно підрозділами 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ була проведена операція зі звільнення низки населених пунктів на півдні країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-