Адмірала ЗС Росії судитимуть за підбурювання українських офіцерів до держзради

Адмірала ЗС Росії судитимуть за підбурювання українських офіцерів до держзради

Укрінформ
В Україні заочно судитимуть колишнього першого заступника командувача Чорноморського флоту РФ за підбурювання українських офіцерів до державної зради.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва ОГП завершене спеціальне досудове розслідування та скерований до суду обвинувальний акт стосовно начальника штабу - першого заступника командувача Чорноморського флоту РФ.

Обвинуваченому інкриміноване пособництво у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, підбурювання до державної зради, а також пособництво у веденні агресивної війни.

Читайте також: В Україні скерували до суду справу про держзраду колишньої кримської судді

Слідство встановило, що з метою заподіяння шкоди обороноздатності та державній безпеці України, а також зміни меж її території він схиляв українських офіцерів зі штабу Севастопольської морської бази та командування Військово-морських сил ЗСУ до вчинення державної зради - переходу на бік ворога в період збройного конфлікту. При цьому військовослужбовці РФ погрожували офіцерам застосуванням  фізичного насильства та зброї.

Нині обвинувачений адмірал обіймає посаду начальника Головного штабу ВМФ РФ - першого заступника головнокомандувача ВМФ РФ.

Читайте також: Справа про держзраду і теракт: суд залишив під арештом ексгенерала СБУ

Нагадаємо, начальником Головного штабу ВМФ РФ - першим заступником головнокомандувача ВМФ РФ є Олександр Носатов. У 2014 році, під час окупації Криму Росією, він був начальником штабу - першим заступником командувача ЧФ РФ.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2021 року було завершене досудове розслідування стосовно начальника управління бойової підготовки Чорноморського флоту РФ, який у 2014 році у військовому містечку Південної військово-морської бази ЗСУ у кримському смт Новоозерне змушував офіцерів перейти на бік ворога та сприяти проведенню підривної діяльності проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-