В Україні скерували до суду справу про держзраду колишньої кримської судді

В Україні скерували до суду справу про держзраду колишньої кримської судді

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишньої кримської судді за фактом вчинення державної зради.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя в порядку спеціального досудового розслідування до суду скерували обвинувальний акт стосовно “голови Роздольненського районного суду Республіки Крим”, дії якої кваліфіковані як державна зрада (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що після окупації у 2014 року обвинувачена зрадила присязі на вірність народу України та стала головою незаконно створеного “Роздольненського районного суду Республіки Крим”. Вона надавала допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством РФ. Також фігурантка сприяла у придушенні спротивів окупації півострова з боку кримчан, зокрема винесла ряд незаконних рішень у адміністративних та кримінальних справах.

Читайте також: Справа про держзраду і теракт: суд залишив під арештом ексгенерала СБУ

“Таким чином, обвинувачена сприяла становленню та зміцненню окупаційних судових органів на півострові і надавала допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України”, - зазначили в ОГП.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому правоохоронці повідомили про підозру двом колишнім українським правоохоронцям за проведення підривної діяльності проти України в Криму. Під час окупації півострова у 2014 році підозрювані зрадили присязі та перейшли на службу до незаконно створеного “міністерства внутрішніх справ Республіки Крим”, яке пізніше увійшло до складу МВС РФ, обійнявши посади “заступника начальника поліції МВС Республіки Крим” і “заступника начальника поліції охорони громадського порядку управління МВС Росії у м. Ялта”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-