Після останніх арештів в окупованому Криму ще дев'ятеро дітей лишилися без батьків - депутат

Після останніх арештів в окупованому Криму ще дев'ятеро дітей лишилися без батьків - депутат

Укрінформ
Внаслідок арешту в окупованому Криму чотирьох кримськотатарських активістів ще дев'ятеро дітей залишилися без батьків.

Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат України Рустем Умєров, передає Укрінформ.

"Ще 9 дітей кримських татар залишилися без батьків. У Криму продовжуються репресії проти кримських татар", - написав Умєров.

Він нагадав, що 9 лютого о 7 годині затримали та повезли в управління ФСБ Севастополя та Сімферополя чотирьох осіб – Марлена Мустафаєва, Ансара Османова, Аметхана Абдулвапова та Ернеста Сейтосманова. Уже ввечері окупаційний суд виніс рішення помістити їх в СІЗО на час ведення "слідства" строком на 2 місяці.

Читайте також: Прокуратура АРК відкрила справу через затримання окупантами чотирьох кримських татар

"Їх обвинувачують у веденні "антиконституційної діяльності" – політична стаття від початку і до кінця. Усі затримані відвідували судові засідання за політично вмотивованими справами своїх побратимів. Відповідно знаходилися під стеженням російських спецслужб", - вважає Умєров.

За словами народного депутата, "блискавична швидкість" фабрикування нової справи проти кримських татар та ламання чужих доль "нагадує радянські "трійки", які за власним розсудом упродовж кількох хвилин могли позбавити життя".

"Закликаю міжнародне співтовариство посилити санкції проти Росії, яка взяла курс на витіснення корінних народів України з їхньої Батьківщини. Це не поодинокі випадки, а системна політика", - заявив Умєров.

Читайте також: Рустем Умєров, народний депутат України, секретар Комітету ВРУ з питань прав людини

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого підконтрольні окупантам "суди" у Криму відправили під арешт чотирьох кримських татар, затриманих у середу під час нової хвилі обшуків.

Київський районний "суд" м. Сімферополя обрав Мустафаєву та Абдулвапову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 7 квітня.

Ленінський районний "суд" Севастополя взяв під варту до 6 квітня Сейтосманова та Османова.

Фото: QHA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-