День спротиву російській окупації Криму: уряд ухвалив план заходів

День спротиву російській окупації Криму: уряд ухвалив план заходів

Укрінформ
До Дня спротиву окупації Криму в Україні відбудуться збори та мітинги, а також зустрічі з представниками кримськотатарського народу і внутрішньо переміщеними особами з Криму.

Про це повідомили у пресслужбі МКІП, передає Укрінформ.

«Збільшення інформаційних атак та маніпуляцій країни-агресора впливають на всіх громадян України, без виключень. Особливо складно це можуть переносити жителі тимчасово окупованого Криму та Севастополя. Які, на жаль, здебільшого перебувають в інфополі Росії. Основна мета Дня спротиву – це саме вшанування мужності і героїзму цих людей у відстоюванні територіальної цілісності України», - зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

З нагоди відзначення цієї дати по всій країні в закладах освіти сфери культури, бібліотеках, музеях та виставкових залах відбудуться тематичні години, виставки, фотовиставки про події, пов’язані із тимчасовою окупацією Криму.

Читайте також: Рада має ухвалити закон про корінні народи, який відкладали 30 років - Зеленський

Крім того, в обласних центрах та інших містах пройдуть церемонії підняття кримськотатарського прапора поряд із Державним Прапором України з виконанням Державного Гімну України та Гімну кримськотатарського народу. Також проводитимуться заходи для популяризації Віртуального музею російської агресії.

9 лютого Уряд затвердив план заходів на 2022-й рік до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Такий день в Україні відзначається щороку 26 лютого. Адже події у Криму того дня вісім років тому стали взірцем громадянської мужності та патріотизму місцевих мешканців під час мітингу у центрі Сімферополя на підтримку територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-