Глава парламенту Естонії відвідав КПВВ «Чонгар»

Глава парламенту Естонії відвідав КПВВ «Чонгар»

Фото
Укрінформ
Голова Рійгікогу (парламенту) Естонської Республіки Юрі Ратас заявив, що важливо нагадати світові про війну в Україні - власне, про війну в Європі.

Про це він сказав під час пресконференції на КПВВ «Чонгар», на адмінмежі з ТОТ АР Крим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я тут разом із моїми колегами з парламенту Естонської Республіки, щоб висловити нашу підтримку українцям, які зараз борються за суверенітет і незалежність України. Це наше завдання - нагадати світу, що війна в Україні триває вже вісім років, власне, війна в Європі. Це мусить зупинитися», - сказав Ратас.

Він також запевнив, що Україна не лишиться сам-на-сам із цим. «Боротьба України за демократичні цінності та верховенство міжнародного права - це і наша боротьба також», - сказав голова Рійгікогу Естонської Республіки.

Голова Рійгікогу також зазначив, що Естонія робить усе, щоб Україну вбачали як надійного партнера країн ЄС, і щоб вона у результаті стала невід’ємною частиною Європейського Союзу.

«Ціль Естонії, щоб Україну вбачали як надійного партнера для країн ЄС. Відповідно, це дасть свої плоди: краще розуміння того, що Україна може стати невід’ємною частиною ЄС та опинитися там (у складі ЄС – ред.) у підсумку», - зазначив Ратас.

Він підкреслив, що Естонія підтримує Україну на різних рівнях - економічному, політичному, військовому. Завдання, яке вбачає Естонія - це те, щоб гуртувати навколо себе країни світу на підтримку України, каже голова Рійгікогу.

Ратас подякував за можливість ознайомитися з тим, що відбувається на адмінмежі з ТОТ АР Крим.

Читайте також: Росія намагається взяти реванш за програш СРСР у Холодній війніКулеба

Як повідомлялося, голова Рійгікогу Естонської Республіки Юрі Ратас перебуває в Україні з офіційним візитом.

У серпні 2021 року президентка Естонії Керсті Кальюлайд ознайомилася з роботою режимної зони КПВВ «Чонгар».

Фото Ірини Староселець

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-