Адвокатів та рідних кримських політв'язнів не пускають до суду в Ростові

Адвокатів та рідних кримських політв'язнів не пускають до суду в Ростові

Фото
Укрінформ
У Південному окружному військовому суді російського міста Ростов-на-Дону адвокатів та родичів кримських політв'язнів не пускають на засідання, мотивуючи повідомленням про замінування будівлі суду.

Про це у Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Адвокат Назім Шейхмамбетов передав, що його не пустили на слухання другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» за участю його підзахисного Шабана Умерова через інформацію про замінування будівлі Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону», - говориться повідомленні.

Судові пристави повідомили юристу, що через замінування будівлі нікого з адвокатів не пропускають до будівлі суду.

Зазначається, що на 7 лютого призначено чотири засідання щодо політв'язнів із Криму. Чи відбудуться вони, адвокатам не повідомили. Щодо засідання щодо Зіядінова, то, за словами секретаря суду, слухання перенесено на 14 лютого.

Читайте також: Політв'язня Абдуллаєва знову запроторили в ШІЗО

Родичів підсудних кримських татар, які приїхали з Криму трьома мікроавтобусами, також не пропустили до суду. Вони чекають на розпорядження адміністрації на вулиці, сподіваючись, що засідання відновляться і вони зможуть побачити своїх близьких.

«Хотілося побачити чоловіка та братика, ми приїхали з далекого Криму за 700 кілометрів... Ми не втрачаємо надії, чекаємо, що слухання відновляться, щоб хоч поглядом, хоч жестом підтримати близьких. Співробітники суду навіть не пояснюють у чому справа, дуже грубо поводяться», — розповіла Фатіме Янікова, дружина Фархода Базарова та сестра Асана Янікова.

Читайте також: У Росії двом кримським татарам хочуть дати 16 і 19 років тюрми

Кореспондент «Кримської солідарності» повідомляє, що на територію Південного окружного військового суду прибули співробітники МНС, поліції, кінологи із собаками та медики. Водночас із суду вивели лише частину співробітників. Крім того, деякі з них безперешкодно входили до «замінованої» будівлі. Натомість для проходження до будівлі суду відвідувачів існує кілька етапів суворої перевірки наявності сторонніх предметів.

Раніше, 4 лютого у Ростові-на-Дону невідомі повідомили електронною поштою про закладені бомби у кількох районних судах міста, а також у Ростовському обласному суді. Усіх співробітників евакуювали.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-