У Росії двом кримським татарам хочуть дати 16 і 19 років тюрми

У Росії двом кримським татарам хочуть дати 16 і 19 років тюрми

Фото
Укрінформ
У четвер на засіданні Південного окружного військового суду обвинувачення запросило для кримських татар Тимура Ялкабова та Ленура Сейдаметова 19 і 16 років позбавлення волі.

Про це у Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

«Держобвинувачі Костянтин Фірсов і Михайло Ареф'єв попросили призначити Ялкабову покарання у вигляді 19 років позбавлення волі в колонії суворого режиму й 1 рік і 9 місяців обмеження волі після звільнення, а Сейдаметову - 16 років колонії суворого режиму - без обмеження волі», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кримські татари формують міст дружби між Україною і Туреччиною – Ердоган

Для обох підсудних відбування перших трьох років покарання прокурори запропонували призначити у в'язниці.

Захист та підсудні планують виступити у дебатах на наступному засіданні, яке призначено на 14 лютого.

Нагадаємо, 17 лютого 2021 року о четвертій годині ранку в Криму пройшли масові обшуки в Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Совєтському районі Криму, після яких Ленур Сейдаметов, Тимур Ялкабов, Азамат Еюпов, Яшар Шихаметов, Ернест Ібрагімов та Олег Федоров були доставлені у так зване управління ФСБ Криму. Всіх затриманих обвинувачують у членстві в ісламській політичній партії «Хізб ут-Тахрір», яка в Росії заборонена з 2003 року.

Захист і самі підсудні називають процес сфабрикованим і пов'язують арешти з висловленням громадянської позиції та публічною критикою силових структур за репресії стосовно кримських татар.

Читайте також: Зеленський подякував Ердогану за підтримку кримських татар

В основу держобвинувачення лягли виконані на вимогу ФСБ експертизи оперативних аудіозаписів, знайдені у фігурантів «справи» релігійні книги та свідчення прихованих свідків.

Фото: Фейсбук, Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-