Зеленський подякував Ердогану за підтримку кримських татар

Зеленський подякував Ердогану за підтримку кримських татар

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував Президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за підтримку суверенітету та цілісності України, а також за активну участь в Кримській платформі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це він заявив під час брифінгу за підсумками зустрічі з турецьким колегою.

“Я дякую пану президенту за тверду і послідовну підтримку нашого суверенітету, нашої територіальної цілісності, за активну участь у Кримській платформі задля звільнення Криму і захисту прав кримчан. Мова і про підтримку кримських татар, і про побудову житла для переселенців з Криму. У цій справі дійсно є прогрес. Впевнені, що незабаром буде і результат, а саме - імплементація цього важливого проєкту в Херсоні, в Миколаєві та Києві”, - наголосив глава держави.

Зеленський окремо подякував турецькому колезі за ініціативу стати посередником між Україною та Росією на шляху до завершення війни.

Читайте також: Україна і Туреччина підписали угоду про зону вільної торгівлі

“Для миру в Україні ми готові робити усе можливе на усіх майданчиках і в усіх форматах. Немає значення, де саме поставити крапку війні, важливо, щоб щиро всі були готові до цього”, - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Ердоган 3 лютого перебуває в Києві з офіційним візитом. Під час візиту Ердогана в Київ заплановане проведення засідання Стратегічної ради високого рівня. Також планується підписання між Україною та Туреччиною 12 міждержавних угод, які виведуть на новий рівень співпрацю двох країн як у питаннях економіки, так і у сфері високих технологій. Серед них – угода про вільну торгівлю.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-