Росія привласнила автотрасу «Таврида» в окупованому Криму

Росія привласнила автотрасу «Таврида» в окупованому Криму

Фото
Укрінформ
В окупованому Криму так звана траса «Таврида» і земельні ділянки, якими вона пролягає, переведені у федеральну власність Російської Федерації.

Про це повідомляє російське управління доріг "Тамань", передає Укрінформ.

«З лютого 2022 року дорога А-291 Керч – Сімферополь – Севастополь завдовжки понад 250 км перебуває в оперативному управлінні підвідомчого Росавтодору ФКУ УПРДОР «Тамань», – йдеться у повідомленні.

Раніше у «Держкомреєстрі» Криму повідомляли, що «Таврида» оформлена в так звану «республіканську власність» Криму з перспективою переведення траси, зокрема близько 2600 земельних ділянок, якими вона пролягає, у федеральну власність РФ.

Читайте також: Звільнення політв'язнів у Криму та РФ було головним під час зустрічі з Ердоганом - Чубаров

Нагадаємо, під час будівництва траси «Таврида» в окупованому Криму Росія незаконно проводила розкопки, які курували міністерство культури РФ, Російська академія наук та Ермітаж. Під час розкопок було знищено тисячі артефактів, які вже не можуть бути відновлені. Розкопок зазнали золотоординський некрополь «Кирк Азізлер», скіфське городище «Кермен Бурун» та багато інших археологічних пам'яток, що датуються періодом Візантійської та Османської імперій.

Крім того, на території між Севастополем та Ялтою Росія планувала вирубати 7 760 занесених до Червоної книги дерев, з метою розчищення ділянки під будівництво 8-го етапу автотраси.

Читайте також: «Скіфське золото»: у МЗС прокоментували скаргу Росії на рішення суду

Як повідомлялося, трасу «Таврида», яка сполучає Севастополь з незаконно спорудженим Керченським мостом, відкрили для повноцінного руху 27 серпня 2020 року. Ціна контракту - 37 млн ​​543 845 рублів (13 801 702 грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-