Залужний каже, що Україна не планує військове визволення Криму й ОРДЛО

Залужний каже, що Україна не планує військове визволення Криму й ОРДЛО

Укрінформ
Україна не розробляє планів військової операції з метою визволення тимчасово окупованих територій.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми «Право на владу» сказав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, коментуючи заяву Путіна про намір України нібито визволити Крим військовим шляхом.

«Мушу заспокоїти і президента Російської Федерації, і жителів РФ - про те, щоб планувати військову операцію входження на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей або тимчасово окупований Крим, жодних розмов не велося, і таких планів не розроблялося. Жодних», - запевнив Залужний.

Читайте також: Квін: Світ скептично сприйме будь-які заяви Росії про наступ України

Своєю чергою секретар РНБО Олексій Данілов додав, що Україна є відповідальною державою, яка не може допустити жертв серед цивільного населення.

«Якщо розгортати такі операції, обов’язково будуть жертви серед мирного населення. Ми відповідальна країна, ми не можемо це допустити. Якщо хтось вважає, що можна підривати будинки на Каширці, робити все що завгодно з власним народом, то ми відповідальна країна, ми цього не можемо допустити», - сказав Данілов.

Читайте також: Данілов про можливу агресію РФ: Можуть бути провокації, але Україна до цього готова

При цьому він наголосив: «Для нас питання Криму не вирішено. Це наша земля, і ми спокійно, виважено будемо робити все, щоб Крим, так само й окуповані території Донецької та Луганської областей, повернулися додому. І ми це обов’язково зробимо. В який спосіб? Це буде залежати від нас».

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого Путін заявив, що вступ України в НАТО може створити загрозу воєнного конфлікту Росії з Альянсом через тимчасово окупований Крим.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-