Сьогодні у Ростові відбудеться чергове судилище у так званій «справі Хізб ут-Тахрір»

Сьогодні у Ростові відбудеться чергове судилище у так званій «справі Хізб ут-Тахрір»

Укрінформ
У понеділок у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону відбудеться судове засідання у так званій справі Хізб ут-Тахрір стосовно Аліма Суф’янова, Сейрана Хайретдінова та Олександра Сизикова.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Телеграмі.

"Завтра у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону відбудеться судове засідання у так званій «справі Хізб ут-Тахрір»: стосовно учасників «четвертої бахчисарайської групи», до якої входять Алім Суф’янов, Сейран Хайретдінов та Олександр Сизиков", - написала Уповноважена.

Читайте також: Бранця Кремля Емірусеїнова позбавили життєво необхідних медпрепаратів – Денісова

Як зазначається, під час засідання очікується розгляд справи по суті. Адвокати братимуть участь за допомогою відеозв’язку з Кримського гарнізонного військового суду.

Денісова закликає генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, міжнародні правозахисні організації "відвідати незаконне судилище задля недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України, а також сприяння забезпеченню права на захист і справедливий суд".

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2019 року в Криму пройшли масові обшуки й затримання кримських татар, унаслідок яких були заарештовані 25 осіб.

Затримані стали фігурантами другої сімферопольської “справи Хізб ут-Тахрір”. Усім їм були оголошені обвинувачення за ч. 1 ст. 30 і ст. 278 Кримінального кодексу Російської Федерації (приготування до насильницького захоплення влади), що передбачає до 10 років позбавлення волі.

Читайте також: Бранцю Кремля Джемілю Гафарову не надають меддопомогу – Денісова

7 липня 2020 року в ході масових обшуків у Криму були затримані семеро людей. Шестеро з них - Ісмет Ібрагімов, Зекір'я Муратов, Вадим Бектеміров, Еміль Зіядінов, Алім Суф'янов, Сейран Хайредінов - рішенням Київського районного "суду" міста Сімферополя були заарештовані та поміщені до слідчого ізолятора, а сьомий - Олександр Сизиков, що має інвалідність І групи по зору, відправлений під домашній арешт.

Читайте також: Російські експерти не знайшли закликів до насильства в аудіо розмов кримських татар

Усі затримані також були обвинувачені в причетності до організації "Хізб ут-Тахрір", яку в Росії вважають терористичною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-