Бранця Кремля Емірусеїнова позбавили життєво необхідних медпрепаратів – Денісова

Бранця Кремля Емірусеїнова позбавили життєво необхідних медпрепаратів – Денісова

Укрінформ
Фігуранта так званої "красногвардійської справи Хізб ут-Тахрір" кримського татарина Рустема Емірусеїнова, незаконно засудженого окупантами до 17 років ув'язнення, позбавили життєво необхідних медичних препаратів.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денiсова повідомила в Телеграмі.

За її даними, Емірусеїнов був доправлений для відбування перших двох років із 17-річного терміну ув'язнення до тюрми міста Балашова Саратовської області (Росія).

"Зараз Рустем перебуває на карантині. Чоловік має ряд хронічних хвороб та скаржиться на головні болі, а також відсутність життєво необхідних медичних препаратів, які у нього відібрали під час етапування. Жодна медична допомога йому не надається", - наголосила Денісова.

Вона зауважила, що своїми незаконними діями керівництво тюрми порушує права Емірусеїнова на життя, охорону здоров’я та медичну допомогу, які закріплені статтею 2 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також пунктом 22 Мінімальних стандартних правил поводження з ув’язненими, схвалених Економічною і Соціальною радою Організації Об'єднаних Націй.

Денісова звернулася до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою вжити заходів щодо відновлення прав Емірусеїнова як громадянина України, зокрема повернути медпрепарати, провести медобстеження та призначити необхідне лікування.

Також вона закликала міжнародне співтовариство звернути увагу на порушення прав кримчанина, продовжити діяльність, спрямовану на захист прав усіх в’язнів Кремля, а також посилити тиск на Росію як країну-окупанта.

Читайте також: У Росії та ОРДЛО незаконно утримують 444 українців - Денісова

Як повідомляв Укрінформ, учасників "красногвардійської справи Хізб ут-Тахрір" затримали 14 лютого 2019 року за причетність до ісламської політичної партії "Хізб ут-Тахрір".

3 листопада 2020 року Південний окружний військовий суд засудив фігурантів справи Рустема Емірусеїнова до 17 років позбавлення волі, Ескендера Абдулганієва – до 12 років та Арсена Абхаїрова – до 13.

1 листопада 2021 року апеляційний військовий суд у м. Власиха Московської області (РФ) залишив у силі вирок учасникам красногвардійської групи "справи Хізб ут-Тахрір", згідно з яким кримські татари Абхаїров, Емірусеїнов та Абдулганієв проведуть у російській колонії від 12 до 17 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-