Назвали прізвища 12 «суддів», які штрафували учасників мирних зборів у окупованому Криму

Назвали прізвища 12 «суддів», які штрафували учасників мирних зборів у окупованому Криму

Укрінформ
Правозахисники назвали прізвища 12-ти кримських «суддів», які з вересня 2021 року виносили рішення про штрафи учасникам мирних зборів в окупованому Криму.

Інформацію про це розмістила у Фейсбуці Кримська правозахисна група, повідомляє Укрінформ.

«У грудні за адміністративними провадженнями, відкритими щодо учасників мирних зборів (у вересні, жовтні та листопаді), було винесено 12 постанов про призначення штрафів від 6000 до 15000 рублів», – йдеться у повідомленні.

За даними КПГ, із 12 рішень 6 виніс «суддя» Олександр Вороний та по одному рішенню – «судді» Сергій Деменок, Юрій Гулевич, Віктор Можелянський, Євген Пронін, Катерина Чумаченко та Галина Хулапова.

Читайте також: Російський суд продовжив на три місяці арешт кримського татарина Шихаметова

Крім того, «суди» апеляційної інстанції затвердили 38 постанов про призначення покарань. З них 11 рішень виніс «суддя» Сергій Яковлєв, 10 – Любов Дяченко, 5 – Оксана Шидакова, 7 – Володимир Агін, 5 – Катерина Тимошенко.

Як уточнили в Кримській правозахисній групі, всі ухвали було винесеноі щодо учасників мирних зборів, які кримські татари проводили починаючи з 4 вересня 2021 року.

Як повідомлялося, 3 та 4 вересня 2021 року в тимчасово окупованому Криму після обшуків відвезли у невідомому напрямку п'ятьох кримських татар: Ельдара Одаманова, Нарімана Джеляля, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова та Шевкета Усеїнова. Родичі та адвокати зробили спроби знайти зниклих, проте окупаційна влада не давала жодної інформації про їхнє місцезнаходження. 4 вересня родичі зниклих та адвокати зібралися біля будівлі ФСБ на вулиці Франка у м. Сімферополі.

Читайте також: Окупанти завершили слідство щодо кримського імама Февзієва

Цього дня біля будівлі ФСБ у Сімферополі було затримано понад 40 людей, які намагалися дізнатися про місцеперебування викрадених силовиками кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-