Російський суд продовжив на три місяці арешт кримського татарина Шихаметова

Російський суд продовжив на три місяці арешт кримського татарина Шихаметова

Укрінформ
Російський військовий суд у Ростові-на-Дону продовжив арешт політв'язню Яшару Шихаметову на три місяці, до 26 квітня 2022 року. 

Про це повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

«Кримському татарину Яшару Шихаметову Південний окружний військовий суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на три місяці», - йдеться в повідомленні.

За інформацією «Кримської солідарності», у грудні 2021 року слухання щодо Шихаметова переносилося двічі, у зв'язку з недоставкою його до суду через брак конвоїрів, тому строк перебування політв'язня під вартою закінчився більше місяця тому.

Клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу ще на три місяці викликало обурення у Шихаметова.

«Шихаметов застукав кулаками по стінах та лавці в «акваріумі», висловлюючи таким чином небажання слухати державного обвинувача. З тяжкою задишкою та тремтячим голосом підсудний повторював, що ні в чому не винен, і тому не хоче слухати обвинувальні докази представника держорганів: «Я не хочу з вами справу мати!», - наводить слова політв'язня «Кримська солідарність».

Читайте також: У РФ завтра відбудуться чергові судилища у справах двох «сімферопольських груп»

Обвинувачений звернувся до суду з двома клопотаннями про відведення судової колегії та прокурора, але отримав відмову.

Як повідомлялося, 7 лютого 2021 року одразу в кількох районах Криму пройшли масові обшуки в будинках активістів, внаслідок яких були затримані шестеро людей: Азамат Еюпов, Яшар Шихаметов, Ленур Сейдаметов, Тимур Ялкабов, Ернест Ібрагімов та Олег Федоров.

Усім затриманим ставлять у провину членство в ісламській політичній партії «Хізб ут-Тахрір», яка в Росії заборонена з 2003 року. На території України та більшості країн світу організація діє без обмежень на рівні національних законодавств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-