У РФ завтра відбудуться чергові судилища у справах двох «сімферопольських груп»

У РФ завтра відбудуться чергові судилища у справах двох «сімферопольських груп»

Укрінформ
У Південному окружному військовому суді в російському Ростові-на-Дону 17 січня відбудуться чергові судові засідання у «справі Хізб ут-Тахрір».

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денiсова повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема, за словами омбудсмена, пройдуть судові засідання стосовно учасників «другої сімферопольської групи», до якої входять Ремзі Бекіров, Риза Ізетов, Раїм Айвазов, Шабан Умеров та Фарход Базаров, а також «третьої сімферопольської групи», до якої входять Ленур Сейдаметов і Тимур Ялкабов.

Уповноважена зазначила, що також відбудеться судове засідання щодо вчителя фізкультури Еміля Зіядінова, якого країна-окупант безпідставно ув’язнила за активну громадянську позицію щодо незаконного переслідування кримських татар.

Читайте також: Денісова закликає генконсула України відвідати судилища над кримськими татарами

Під час усіх засідань планується розгляд справи по суті, зауважила Денісова.

"Закликаю генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, міжнародні правозахисні організації відвідати незаконні судилища задля недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України, а також сприяння забезпеченню права на захист і справедливий суд", - заявила омбудсмен.

Як повідомлялося, 12 січня Південний окружний військовий суд продовжив на три місяці запобіжний захід учасникам так званої "четвертої бахчисарайської групи" Олександру Сизикову, Сейрану Хайредінову та Аліму Суф'янову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-