У Туреччині запевнили, що не визнають окупацію Криму

У Туреччині запевнили, що не визнають окупацію Криму

Фото
Укрінформ
Туреччина підтримує територіальну цілісність, суверенітет України та не визнає тимчасової окупації Кримського півострова, постійно декларує свою позицію як в рамках міжнародних організацій, так і при всіх інших нагодах.

Про це йшлося в ході зустрічей українських парламентаріїв в рамках візиту складу депутатської групи Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків з Туреччиною до Анкари та Стамбула, повідомляє власкор Укрінформу.

«Турецька держава, як і турецький народ, не приймаємо окупацію Криму і за кожної нагоди відкрито заявляємо про це як Росії, так і світовій спільноті... Дружні відносини між нашими країнами є значним внеском у стабільність та мир в регіоні і в усьому світі», - сказав на зустрічі з українськими парламентаріями радник президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана Ялчин Топчу.

Він відзначив роль кримськотатрського народу та інших тюркських етносів як «золотого містка» у відносинах між Україною та Туреччиною.

«Ми з самого початку заявили про невизнання окупації Криму, про що неодноразово заявляв наш президент, й далі дотримуємося такої позиції», - наголосив в коментарі журналістам голова групи дружби з Україною в турецькому парламенті Тугрул Тюркеш.

За його словами, нині триває робота в рамках Кримської платформи, ведеться підготовка різних програм.

Як було наголошено на зустрічах в турецькому парламенті та МЗС, Туреччина продовжує уважно стежити за ситуацією навколо України.

Як повідомляв Укрінформ, 12-13 січня відбувся візит до Туреччини членів депутатської групи Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків з Туреччиною. Програма візиту пепедбачала відвідання двох міст - Анкари й Стамбула.

В Анкарі представники ВР зустрілися зі головою Великих національних зборів (парламенту) Туреччини Мустафою Шентопом, радником президента Туреччини Ялчином Топчу, головою та членами українсько-турецької міжпарламентської групи дружби, головою турецької парламентської делегації в ПАРЄ Ахметом Їлдизом, головою комітету у закордонних справах парламенту Туреччини Акіфом Киличем, заступником міністра закордонних справ Явузом Селімом Кираном.

У Стамбулі українські парламентарії зустрілися зі Вселенським Патріархом Варфоломієм та відвідали виробниче підприємство Baykar Teknolojileri.

Фото Ольги Будник, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-