Депутати ВР розпочали дружній візит до Туреччини

Депутати ВР розпочали дружній візит до Туреччини

Фото
Укрінформ
У Туреччині триває офіційний візит представників депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків із Турецькою Республікою.

Візит групи дружби розпочався з церемонії покладання квітів у мавзолеї Ататюрка в Анкарі, повідомляє власкор Укрінформу в Туреччині.

«Саме Туреччина була однією з перших держав, яка визнала відновлення Незалежності України, не визнає незаконної окупації Криму та Донбасу, продовжує підтримувати суверенітет та територіальну цілісність нашої держави на всіх міжнародних майданчиках та рівнях, зокрема, парламентському… Стратегічне партнерство між Україною та Туреччиною, яка дає конкретні результати в різних сферах - від оборонної промисловості до науково-технічної та від торгово-економічної до культурно-гуманітарної, посилює наші держави», - написав у книзі почесних відвідувачів Аниткабіру народний депутат Рустем Умєров, який очолює українську делегацію.

Візит охоплює два міста - Анкару та Стамбул.

Сьогодні в Анкарі відбудеться зустріч із головою Великих національних зборів (парламенту) Туреччини Мустафою Шентопом, головою Українсько-турецької міжпарламентської групи дружби з турецької сторони, депутатом парламенту Тугрулом Тюркешем, головою парламентської делегації Туреччини в ПАРЄ Ахметом Їлдизом та головою комітету у закордонних справах парламенту Туреччини Акіфом Киличем.

Українську делегацію очолює співголова групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків із Туреччиною Рустем Умєров.

У складі делегації народні депутати України: лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, Роман Грищук, Ахтем Чийгоз, Олександра Устінова, Ігор Копитін, Микола Княжицький, Олександр Ковальов, Роман Костенко, Сергій Мандзій, Сергій Швець, також голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-