РФ провела навчання у Чорному морі та окупованому Криму

РФ провела навчання у Чорному морі та окупованому Криму

Укрінформ
Росія провела в окупованому Криму спільны навчання винищувачів і бомбардувальників морської авіації з розрахунками берегового протикорабельного ракетного комплексу (БПКРК) "Бастіон" зі знищення морської навчальної цілі у Чорному морі.

Про це повідомляє Міністерство оборони РФ, передає Укрінформ. 

Як зазначається, за задумом навчання, в акваторії Чорного моря знайшли надводний корабель умовного противника з групою диверсантів на борту. У ролі корабля умовного противника виступав екіпаж сторожового корабля «Ладний».

Для виконання завдання з комбінованого знищення цілі у повітря було піднято чергову групу літаків зі складу морської авіації та ППО ЧФ, а розрахунки БПКРК «Бастіон», дислоковані на території окупованого півострова Крим, здійснили марш у позиційний район та приготували ракетні комплекси до застосування.

На першому етапі навчання екіпажі багатоцільових винищувачів Су-30СМ та фронтових бомбардувальників Су-24М відпрацювали захід на бойовий курс із нанесенням навчальних ракетних та бомбових ударів по надводній цілі, йдеться у повідомленні.

На другому етапі розрахунки комплексу «Бастіон» взяли корабель противника в супровід, привели установку до бою та відпрацювали алгоритм дій щодо завдання ракетних ударів по умовній цілі методом електронних пусків.

У навчанні брали участь понад 200 військовослужбовців, 4 літаки Су-30СМ, 2 літаки Су-24М та дивізіон БПКРК «Бастион» зі складу ракетно-артилерійського з'єднання ЧФ.

Як повідомлялося, протягом останніх тижнів Росія сконцентрувала близько 100 тис. військових на кордоні з Україною. Ці маневри викликають велике занепокоєння у західних країнах через побоювання нападу Москви. НАТО попередило Росію, що цей крок матиме далекосяжні "стратегічні та економічні" наслідки. Москва заперечує небезпеку вторгнення в Україну та пояснює мобілізацію тим, щоб не допустити вступу України до НАТО. 

5 грудня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що загальна чисельність російських військ біля кордону України може зрости до 175 тисяч

За словами заступника міністра оборони Ганни Маляр, ситуація довкола українських кордонів залишається складною, РФ продовжує перекидати війська для підтримки напруження у регіоні.

Фото заставочне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-