В окупованому Криму ФСБ прийшла з обшуком до батьків експредставника Президента України

В окупованому Криму ФСБ прийшла з обшуком до батьків експредставника Президента України

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму в будинку батьків активіста, колишнього в.о. представника Президента України в Автономній Республіці Крим Ізета Гданова, який проживає на материковій Україні, пройшов обшук, в ході якого ФСБ шукала зброю.

Про це Гданов написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 18.11.21, о 6.00 ранку до батьківського будинку в Криму зайшов взвод «омону», приїхали на вантажівках, стрибали через паркан, і фсб вже у відчинені двері ввійшли («елітний підрозділ», не стрибають), провели обшук, підкинути могли що завгодно, скрізь були одночасно, самі і зі своїми понятими, шукали зброю», - повідомив Гданов.

За його словами, керував усім лейтенант ФСБ Кирило Митрофанов.

«Нібито була «ухвала суду» на мене, показали на секунду, не давши ознайомитися, маму та сестру змусили (з загрозою доставки у фсб силою) десь підписати, що нібито проти родичів свідчення не даватимуть. Взяли мій номер телефону, нібито досі не знали», - обурився активіст.

Ізет Гданов - український держслужбовець, обіймав посади начальника Управління з організації автомобільних перевезень та зв'язку Міністерства транспорту та зв'язку Автономної Республіки Крим, заступника міністра промислової політики, транспорту, зв'язку та паливно-енергетичного комплексу АРК.

Після окупації Криму з 2014 року - помічник-консультант депутата Верховної Ради Рефата Чубарова, член Меджлісу кримськотатарського народу, з 2015 року - заступник командира штабу Громадянської ініціативи блокади Криму.

З серпня 2017 року до липня 2019 року обіймав посаду першого заступника постійного представника Президента України в Автономній Республіці Крим, виконував обов'язки постійного представника Президента в АРК.

22 жовтня 2018 року потрапив до санкційного списку країни-агресора, що ввела санкції проти компаній та громадян України, які завдають шкоди РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-