РНБО запровадила санкції через відкриття «представництва Нікарагуа» в окупованому Криму

РНБО запровадила санкції через відкриття «представництва Нікарагуа» в окупованому Криму

Укрінформ
Рада національної безпеки та оборони під час засідання розглянула низку питань та ухвалила рішення щодо ситуації на білорусько-польському кордоні, ринку енергоресурсів та запровадження санкцій.

Про це під час брифінгу за підсумками засідання заявив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На засіданні проговорювались кілька актуальних важливих питань. Ви знаєте, що є питання загострення ситуації на білорусько-польському кордоні. Це знаходиться поруч з нашою країною, безпосередньо торкається нашої країни. Вчора відбулася велика нарада в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони. Ми заслухали доповідь по стану справ, була зроблена доповідь Президенту України, після цього Володимир Олександрович прийняв рішення сьогодні безпосередньо провести засідання РНБО. Мав доповідь міністр внутрішніх справ з цього питання, доповідав міністр оборони, брав участь в обговоренні головний прикордонник нашої України. Прийнято відповідне рішення», - повідомив Данілов, не надавши деталей.

Читайте також: РНБО готова реагувати на «енергетичний тероризм» Росії - Данілов

Другим питанням, яке розглянули члени РНБО, стосувалось ситуації на ринку енергоресурсів. За словами Данілова, після Доповіді прем’єр-міністра Дениса Шмигаля було ухвалено відповідне рішення. Разом із тим секретар РНБО не уточнив, яке саме.

Члени РНБО також розглянули питання застосування персональних санкцій через відкриття представництва Нікарагуа в тимчасово окупованому Росією Криму. Йдеться про вісім фізичних осіб - чотирьох громадян Нікарагуа та чотирьох громадян РФ.

Як повідомляв Укрінформ, РНБО 10 листопада запровадив санкції щодо літаків, які здійснювали польоти до Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-