Вироки російського суду кримським татарам не мають під собою жодних підстав –Німеччина

Вироки російського суду кримським татарам не мають під собою жодних підстав –Німеччина

Укрінформ
Винесені російським судом вироки чотирьом учасникам «третьої бахчисарайської групи Хізбут-Тахрір» не мають під собою жодних підстав.

Як передає Укрінформ, про це заявило у Твітері посольство Німеччини в Україні.

«Вироки, що винесені АхметуСулейманову, РустемуСейтмеметову, а також Осману і СейтумеруСейтумеровим і передбачають загалом 56 років позбавлення волі, не мають під собою жодних підстав у правовій державі», - зазначили у диппредставництві.

Німецькі дипломати додали, що Росія в Криму повинна взяти на себе відповідальність як держава-окупант, звільнити політичних в’язнів і припинити систематичне переслідування кримських татар.

Читайте також: Суд у РФ залишив чинним вирок трьом кримським татарам – від 12 до 17 років

«Масові арешти людей, які їх підтримують, є неприпустимими», - наголосили у посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня чотирьом учасникам «третьої бахчисарайської групи» російський суд призначив від 12 до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Під судом у Сімферополі відбулася акція на підтримку фігурантів справи, під час якої російські силовики затримали 30 учасників.

МЗС України висловило протест у зв’язку з рішенням Південного окружного військового суду Росії про засудження чотирьох громадян України у т.зв. справі «третьої бахчисарайської групи Хізбут-Тахрір».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-