До затриманих у Криму активістів не пропустили адвоката

До затриманих у Криму активістів не пропустили адвоката

Відео
Укрінформ
До затриманих біля Кримського гарнізонного військового «суду» кримських татар, яких забрали до Київського райвідділу «поліції» Сімферополя, не пропустили адвоката.

Про це повідомив адвокат Рустем Кямілєв, передає Укрінформ із посиланням на «Кримську солідарність».

«До Київського районного відділу «поліції» доправили 15 осіб, яких затримали біля будівлі Кримського гарнізонного військового «суду», де проходило оголошення вироку щодо «третьої бахчисарайської групи Хізб ут-Тахрір», і люди перебувають там без захисника», - сказав адвокат.

Він пояснив, що затримані викликали його для укладення договору про надання юридичної допомоги, проте співробітники «поліції» адвоката не пропустили, і люди вже декілька годин не можуть отримати консультації захисника.

Юрист назвав дії «поліцейських» незаконними, оскільки кожна людина має право на отримання юридичної допомоги.

Читайте також: В окупованому Криму затримали адвоката, який прибув на допомогу активістам

Як зазначив Кямілєв, у Центральний райвідділ «поліції» Сімферополя також доставлені кілька затриманих біля Кримського гарнізонного військового «суду», але до них пропустили адвоката: «Там працює колега Ліля Гемеджі, вона консультує затриманих, і вони перебувають під захистом адвоката, а тут чомусь ця процедура не дотримується».

Нагадаємо, в окупованому Криму силовики затримали 30 активістів, які зібралися біля гарнізонного військового «суду» на оголошення вироку фігурантам третьої бахчисарайської групи «справи Хізб ут-Тахрір». Затриманих доправили до Центрального відділу поліції №3 і Київського відділу поліції №2 Сімферополя.

Читайте також: ЄС засудив арешт активістів в окупованому Сімферополі

Як повідомлялося, 29 жовтня, в Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону оголосили вирок фігурантам третьої бахчисарайської групи «справи Хізб ут-Тахрір». Сейтумера Сейтумерова, Османа Сейтумерова, Рустема Сеїтмеметова й Амета Сулейманова засудили відповідно до 17, 14, 13 і 12 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-