ЄС засудив арешт активістів в окупованому Сімферополі

ЄС засудив арешт активістів в окупованому Сімферополі

Заява
Укрінформ
Європейський Союз засуджує арешт російською окупаційною "владою" в Криму 21 кримського татарина, які зібралися під будівлею "суду" у Сімферополі, щоб підтримати фігурантів червоногвардійської “справи Хізб ут-Тахрір”.

Як передає кореспондент Укрінформ, про це йдеться у заяві ЄС, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

"Європейський Союз засуджує арешт 21 людини, які прийшли спостерігати за процесом проти кримських татар Рустема Емірусейнова, Арсена Абхайрова та Ескандера Абдулганієва на Кримському півострові, незаконно анексованому Росією. Європейський Союз закликає Російську Федерацію виконувати свої зобов'язання за міжнародним правом і припинити порушення прав людини жителів півострова", - йдеться у заяві.

Читайте також: Силовики затримали 30 кримських татар біля «військового суду» в Сімферополі

Також було нагадано, що ЄС "залишатиметься відданим повній реалізації своєї політики невизнання, у тому числі за допомогою обмежувальних заходів".

Окремо Євросоюз засудив запровадження російських законів і норм на території України. Зокрема, було вказано на те, що рішення Росії масово залучати жителів непідконтрольних уряду України територій Донецької та Луганської областей в Україні до виборів до Держдуми "суперечило духу та цілям Мінських домовленостей". Також ЄС вказав на засудження видачі російських паспортів на цих територіях, що є "черговим наступом на суверенітет України з боку Росії".

Читайте також: В Україні відкрили справу через арешт 21 активіста в Сімферополі

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня в Сімферополі, під будівлею окупаційного “Кримського гарнізонного воєнного суду”, “силовики” незаконно затримали 21 кримчанина, які зібралися на відкрите судове засідання, щоб підтримати фігурантів червоногвардійської “справи Хізб ут-Тахрір”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-