В Україні відкрили справу через арешт 21 активіста в Сімферополі

В Україні відкрили справу через арешт 21 активіста в Сімферополі

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя розпочала кримінальне провадження через незаконний арешт 21 активіста в Сімферополі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Прокуратура Автономної Республіки Крим.

"Сьогодні за фактом незаконного позбавлення волі кримськотатарських активістів на території окупованого півострова, розпочате кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини вчинені з корисливих мотивів)", - ідеться у повідомленні.

У прокуратурі АРК нагадали, що вчора, 25 жовтня в Сімферополі, під будівлею окупаційного “Кримського гарнізонного воєнного суду”, “силовики” незаконно затримали 21 кримчанина, які зібралися на відкрите судове засідання, щоб підтримати фігурантів червоногвардійської “справи Хізб ут-Тахрір”.

Читайте також: Біля «суду» в окупованому Сімферополі затримали 21 кримського татарина

"На восьмому році окупації півострова, такі затримання з боку окупаційної влади Російської Федерації набули системного характеру та слугують інструментом залякування мешканців півострова", - зазначили у прокуратурі.

Досудове розслідування здійснюватиметься Головним управлінням Національної поліції в АР Крим.

Як повідомляв Укрінформ, в окупованому Криму силовики затримали адвоката Едема Семедляєва, який прибув на допомогу активістам.

Фото: прокуратура АРК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-