Кримський «суд» завернув адмінпротокол на адвоката Семедляєва

Кримський «суд» завернув адмінпротокол на адвоката Семедляєва

Укрінформ
"Суд" в окупованому Криму не став розглядати адміністративний протокол, складений на адвоката Едема Семедляєва за "непідкору законній вимозі співробітника поліції".

Про це у Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

«Центральний районний суд Сімферополя в особі судді Сергія Деменока не став розглядати адміністративну справу захисника Едема Семедляєва, якого обвинувачують за статтею 19.3 КпАП РФ («Непокора законній вимозі співробітника поліції»). Протокол про правопорушення не було прийнято судом через помилки і буде відправлено його укладачу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за другим протоколом поки що немає підсумкової інформації.

Читайте також: Росія має негайно звільнити кримськотатарського адвоката Семедляєва - посольство США

Як повідомлялося, 25 жовтня в районі 16 години адвокат Едем Семедляєв прибув до Центрального відділу поліції м. Сімферополя для надання юридичної допомоги затриманим біля «Кримського гарнізонного військового суду», у тому числі кореспонденту «Кримської солідарності» Зідану Аджикелямову.

Один із активістів попросив адвоката Семедляєва взяти участь при складанні на нього адміністративного протоколу, у зв'язку з чим поліцейські почали кричати на підзахисного Семедляєва та погрожувати, що складуть на нього протокол за «непідпорядкування співробітникам правоохоронних органів».

Далі силовики почали знімати те, що відбувається, на відео. У відповідь на це адвокат також дістав мобільний телефон, щоб вести аудіозапис порушень співробітників поліції, пояснивши, що його дії щодо аудіофіксації під час надання правової допомоги регламентовано ст. 243 КпАП РФ.

Читайте також: В окупованому Криму затримали адвоката, який прибув на допомогу активістам

Проте оперуповноважений Руслан Шамбазов вимагав від адвоката прибрати телефон, після чого Семедляєва відвели до окремої кімнати, де від нього вимагали роздягтися у присутності двох людей та співробітника поліції. Захисник заявив, що цього робити не буде, але зняв верхній одяг і витягнув речі з кишень.

Після цього поліцейські склали на нього протокол про адміністративне правопорушення.

Напередодні в окупованому Криму понад 20 кримськотатарських активістів було затримано біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду», де проходила трансляція розгляду апеляційної скарги на вирок фігурантам красногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір». Адміністративні «справи» на активістів та адвоката Семедляєва розглядалися у вівторок 26 жовтня у Центральному районному "суді" м. Сімферополя.

Фото: Кримська Солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-