Росія має негайно звільнити кримськотатарського адвоката Семедляєва - посольство США

Росія має негайно звільнити кримськотатарського адвоката Семедляєва - посольство США

Укрінформ
Посольство США в Україні вимагає від Росії негайно звільнити кримськотатарського адвоката Едема Семедляєва та всіх затриманих під час масового арешту 25 жовтня в Сімферополі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві диппредставництва у Твітері.

«Росія має негайно звільнити кримськотатарського адвоката Едема Семедляєва та всіх затриманих нею під час масового арешту 25 жовтня в Сімферополі. Покарання журналістів та адвокатів за наполягання на прозорості та належному процесі є образою верховенства права», - заявили у посольстві.

Читайте також: В Україні відкрили справу через арешт 21 активіста в Сімферополі

Як повідомляв Укрінформ, напередодні 25 жовтня в окупованому Криму співробітники так званих правоохоронних органів затримали понад 20 кримськотатарських активістів, які прийшли до будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» у м. Сімферополі. Пізніше стало відомо про затримання адвоката Едема Семедляєва, який прибув до них для надання юридичної допомоги. Щодо нього було складено адміністративний протокол про "непідкорення законному розпорядженню співробітника поліції" - захисник записував слова силовиків на диктофон і відмовився роздягнутися на їхню вимогу.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-