Окупанти оштрафували координатора «Кримської солідарності»

Окупанти оштрафували координатора «Кримської солідарності»

Фото
Укрінформ
У Криму так званий "Центральний районний суд м. Сімферополя" у вівторок почав розглядати адміністративні справи стосовно кримських татар, затриманих у понеділок біля Кримського гарнізонного військового суду.

Про це повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

«Центральний районний суд Сімферополя виніс обвинувальне рішення щодо координатора Кримської солідарності Ділявера Меметова та призначив суму штрафу у розмірі 15 тисяч рублів (5700 грн)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В окупованому Криму затримали адвоката, який прибув на допомогу активістам

Зазначається, що до будівлі суду доставили адвоката Едема Семедляєва з ізолятора тимчасового тримання (ІТТ) Судака, журналіста Зідана Аджикелямова з ІТТ Євпаторії, активістів Ремзі Бекірова та Ісмаїла Ваапова з ІТТ Джанкоя, а також Ескендера Салієва та Енвера Німетулаєва з лінійного відділу поліції в аеропорту Сімферополя.

У «Кримській солідарності» уточнили, що у понеділок 22 кримських татари, у тому числі адвокат Едем Семедляєв та журналіст Зідан Аджікелямов, після складання на них адміністративних протоколів були доставлені до ізоляторів тимчасового тримання Червоногвардійського району, Бахчисараю, Джанкоя, Судака, Феодосії.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні 25 жовтня в окупованому Криму співробітники так званих правоохоронних органів затримали понад 20 кримськотатарських активістів, які прийшли до будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» у м. Сімферополі. Пізніше стало відомо про затримання адвоката Едема Семедляєва, який прибув до них для надання юридичної допомоги. Щодо нього було складено адміністративний протокол про "непідкорення законному розпорядженню співробітника поліції" - захисник записував слова силовиків на диктофон і відмовився роздягнутися на їхню вимогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-