У Севастополі окупанти посадили на шість років «свідка Єгови»

У Севастополі окупанти посадили на шість років «свідка Єгови»

Фото
Укрінформ
«Свідок Єгови» з Севастополя Ігор Шмідт отримав шість років позбавлення волі за статтею "за організацію діяльності екстремістської організації".

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на Кримську правозахисну групу.

«Суддя» Гагарінського районного «суду» Севастополя Людмила Тумайкіна винесла вирок Ігорю Шмідту, який обвинувачується в організації діяльності забороненого в Росії релігійного об'єднання «Свідків Єгови»: він отримав шість років колонії загального режиму», - йдеться у повідомленні.

Фото: jw-russia.org
Фото: jw-russia.org
За даними КПГ, у жовтні 2021 року «прокурор» вимагав для Шмідта сім років колонії загального режиму.
Читайте також: Засудженого в Криму у «справі Свідків Єгови» етапували в російську колонію

Виступаючи в «суді» з останнім словом, Шмідт указав на те, що обвинувачення наводить докази непричетності його до протиправних дій, а саме причетності до «Свідків Єгови», чого він і не приховує.

«Напевно ви звернули увагу на те, що на аудіозаписах є лише молитви, розмови про Бога і Біблію. Також в експертизі, наприклад, йдеться, що «в промові не виявлено психологічних ознак спонукання учасників заходів до будь-яких дій, крім прочитання матеріалу «Біблії». Але виникає питання: значить, я не порушую етичних норм, не порушую конституційних законів? Експертизи та обвинувачення спрямовані тільки на те, щоб довести, що я - свідок Єгови. Але я ніколи цього не приховував. Навпаки, я пишаюся цим», - сказав Шмідт.

Читайте також: У Криму окупанти й далі виписують штрафи за «незаконне місіонерство»

У підсумку «суддя» Тумайкіна визнала Шмідта винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 282.2 КК РФ (Організація діяльності екстремістської організації) і призначила йому покарання у вигляді позбавлення волі на 6 років у колонії загального режиму.

Як повідомлялося, 1 жовтня 2020 року в м.Севастополі силовики провели обшуки як мінімум у 9 місцевих жителів, чотирьох з яких, включаючи Ігоря Шмідта, за рішенням «суду» відправили до СІЗО. Севастополець провів у СІЗО півроку, після чого був переведений під домашній арешт. У квітні 2021 року Гагарінський районний «суд» м.Севастополя під головуванням «судді» Тумайкіної розпочав розгляд його справи по суті.

За даними КПГ, 20 квітня 2017 року Верховний суд РФ визнав «Свідків Єгови» екстремістською організацією і заборонив її діяльність на території РФ. 16 серпня 2017 року Міністерство юстиції РФ долучило кримські осередки «Свідків Єгови» до списку екстремістських організацій. У 2018 році розпочалося переслідування «Свідків Єгови» в рамках кримінальних справ. У 2020 році в Криму винесли перші вироки учасникам організації «Свідки Єгови» з позбавленням волі.

Читайте також: Утиски ПЦУ в окупованому Криму набувають системного характеру - МЗС

На кінець вересня 2021 року в рамках переслідування «Свідків Єгови» на окупованому півострові позбавлено ​​волі чотирьох людей. Ще 10 - обмежені в переміщенні, в тому числі під домашнім арештом перебувають вісім людей, під підпискою про невиїзд - двоє.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-