Засудженого в Криму у «справі Свідків Єгови» етапували в російську колонію

Засудженого в Криму у «справі Свідків Єгови» етапували в російську колонію

Укрінформ
Засуджений на 6,5 років позбавлення волі фігурант «справи Свідків Єгови» Віктор Сташевський етапований у Росію, в м.Хадиженськ Краснодарського краю.

Про це інформує Кримська правозахисна група (КПГ), передає Укрінформ.

«Віктор Сташевський, засуджений на 6,5 років за організацію діяльності об'єднання «Свідків Єгови», був етапований у виправну колонію № 9 у місто Хадиженськ (Краснодарський край, РФ)», - йдеться в повідомленні.

За даними Кримської правозахисної групи, Сташевському можна писати листи за адресою: Краснодарський край, Апшеронський район, м. Хадиженськ, вул. Грибоєдова, 42.

Читайте також: В РФ затримали чоловіка, якого підозрюють у створенні кримського осередку «Свідків Єгови»

Як нагадали в КПГ, виступаючи з останнім словом у суді першої інстанції, Сташевський сказав, що через необґрунтовані та неправдиві обвинувачення він і його сім'я два роки знаходяться в постійній напрузі.

«Мені регулярно нагадують, що мене судять за екстремізм... Хоча яке відношення я до нього маю? Ніякого! У моїй кримінальній справі немає постраждалих, немає навіть заяви проти мене від будь-кого. Нічого немає! Але висунуто обвинувачення, серйозне обвинувачення. Безпідставне!», - заявив Сташевський.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня послідовник «Свідків Єгови» Віктор Сташевський отримав 6,5 років позбавлення волі за «організацію екстремістської організації».

Експерти Кримської правозахисної групи не раз заявляли, що позбавлення волі «Свідків Єгови» в Криму є комплексом порушень прав людини і міжнародного гуманітарного права і, відповідно, потрапляє під юрисдикцію Європейського суду з прав людини і Міжнародного кримінального суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-