В РФ затримали чоловіка, якого підозрюють у створенні кримського осередку «Свідків Єгови»

В РФ затримали чоловіка, якого підозрюють у створенні кримського осередку «Свідків Єгови»

Укрінформ
На пропускному пункті «Нехотіївка» в Білгородській області (РФ) російськими силовиками був затриманий і етапований у Крим чоловік, якого підозрюють у створенні організації «Свідків Єгови» в Ялті.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на Крим.Реалії.

«Російські силовики затримали чоловіка, якого підозрюють в організації та керівництві осередком релігійної організації «Свідки Єгови» в Ялті», - повідомляє Крим.Реалії з посиланням на «управління Слідчого комітету в Криму і Севастополі».

Зазначається, що чоловік був затриманий на пропускному пункті «Нехотіївка» в Білгородській області «під час спроби перетнути державний кордон Російської Федерації з іншою державою».

Нині затриманого етапували в Крим. Його обвинувачують в організації діяльності екстремістської організації (ч.1 ст.282.2 КК Росії). За клопотанням слідчого Київським районним «судом» м.Сімферополя віруючому було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Як стверджують російські силовики, чоловік був «ідейним лідером і основним організатором ялтинського осередку забороненої релігійної організації «Свідки Єгови», а також «безпосередньо контролював її діяльність».

Затриманому загрожує до 10 років позбавлення волі за частиною 1 статті 282.2 Кримінального кодексу Росії (Організація діяльності екстремістської організації).

Читайте також: Переслідування «Свідків Єгови» у Криму: окупанти кажуть про завершення «слідства» проти керчанина

Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає. Реакція російської організації «Свідки Єгови» на даний момент відсутня.

Як повідомлялося, в окупованому Криму близько 20 жителів Криму - членів «Свідків Єгови» зазнають кримінального переслідування окупаційною владою. Двоє з них - Сергій Філатов із Джанкоя й Артем Герасимов із Ялти - відбувають реальні строки покарання у російській колонії. 10 серпня ще один послідовник «Свідків Єгови» Віктор Сташевський отримав 6,5 років позбавлення волі за «організацію екстремістської організації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-