«Свідка Єгови» засудили в окупованому Криму до шести з половиною років тюрми

«Свідка Єгови» засудили в окупованому Криму до шести з половиною років тюрми

Укрінформ
В окупованому Криму ще один послідовник «Свідків Єгови» після відмови в апеляції отримав 6,5 років позбавлення волі за «організацію екстремістської організації».

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на Кримську правозахисну групу.

Як повідомлялося, 4 червня 2019 року в Севастополі ФСБ провела обшуки щонайменше в 9 будинках місцевих віруючих. Був затриманий 52-річний Віктор Сташевський, проте наступної доби він був звільнений з СІЗО під підписку про невиїзд. Щодо нього порушили кримінальну справу за статтею «Організація діяльності екстремістської організації» (ч. 1 ст. 282.2 КК РФ).

19 жовтня 2020 року розпочався новий розгляд кримінальної справи стосовно Сташевського.

29 березня 2021 року «суддя» Гагарінського районного «суду» м. Севастополя Павло Крилло визнав Сташевського винним і засудив його до шести з половиною років позбавлення волі.

Експерти Кримської правозахисної групи раніше заявили, що позбавлення волі «Свідків Єгови» в Криму є комплексом порушень прав людини і міжнародного гуманітарного права і, відповідно, потрапляє під юрисдикцію Європейського суду з прав людини і Міжнародного кримінального суду.

Читайте також: В окупованому Криму порушили кримінальні справи відносно двох членів «Свідків Єгови»

Минулого тижня в м. Армянську в будинках 8 послідовників «Свідків Єгови» були здійснені обшуки, проти двох порушили кримінальні справи. Всього близько 20 мешканців Криму - членів «Свідків Єгови» - наражаються на кримінальне переслідування з боку окупаційної влади. Двоє з них - це Сергій Філатов з Джанкоя і Артем Герасимов з Ялти - відбувають реальні терміни покарання у російській колонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-