В окупованому Криму порушили кримінальні справи відносно двох членів «Свідків Єгови»

В окупованому Криму порушили кримінальні справи відносно двох членів «Свідків Єгови»

Укрінформ
В окупованому Криму, у місті Армянську, минулого тижня пройшла серія обшуків у послідовників "Свідків Єгови", стосовно двох осіб були порушені кримінальні справи.

Про це повідомляє "Європейська асоціація Свідків Єгови", передає Укрінформ.

"Старший слідчий слідчого відділу УФСБ Росії по Республіці Крим і місту Севастополь Віталій Власов порушив кримінальні справи за ч. 1 ст. 282.2 КК РФ (організація екстремістської діяльності) стосовно Олександра Литвинюка і ще одного місцевого віруючого - 48-річного Олександра Дубовенка", - йдеться в повідомленні.

Підставою послужили рапорти, що надійшли з так званого прикордонного управління ФСБ.

Так, Литвинюк обвинувачується у "залученні нових членів організації" за допомогою відеоконференцзв'язку Zoom".

Читайте також: У Криму ще двох жителів Ялти звинуватили у «справі Свідків Єгови»

6 серпня суддя Київського районного "суду" Сімферополя Андрій Долгополов відправив Литвинюка під домашній арешт до 1 жовтня.

Крім того, в результаті обшуку у будинку Олександра Дубовенка, що проходив за його відсутності, силовики вилучили електронні пристрої, документи на квартиру, особисті записи, а також робочі папери.

Читайте також: Держдеп: Окупанти продовжують релігійні утиски у Криму

Всього в Армянську 5 серпня обшуки пройшли в цілому в оселях восьми вірян у віці від 47 до 72 років. Причому силовики приїжджали на обшуки в мікроавтобусах і легкових автомобілях без номерних знаків.

"У вірян вилучали електронні пристрої та особисті записи, шукали кошти, особисті нотатки та блокноти з рукописним текстом, в яких є посилання на Біблію. Копій постанов і протоколів вилучення речей правоохоронці не надали", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Переслідування «Свідків Єгови» у Криму: окупанти кажуть про завершення «слідства» проти керчанина

В "Європейській асоціації Свідків Єгови" нагадали, що крім віруючих з Армянська вже 10 жителів Криму - членів «Свідків Єгови» піддаються кримінальному переслідуванню. Двоє відбувають реальні терміни в колонії загального режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-