Утиски ПЦУ в окупованому Криму набувають системного характеру - МЗС

Утиски ПЦУ в окупованому Криму набувають системного характеру - МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує утиски Православної церкви України в окупованому Росією Криму.

Про це йдеться у коментарі МЗС, передає Укрінформ.

“Рішуче засуджуємо черговий акт утисків російських окупантів проти Православної церкви України в Криму. Росія, як держава-окупант, повинна дотримуватися норм міжнародного права, зокрема і міжнародного гуманітарного права, і припинити утиски ПЦУ та інших релігійних громад в Криму”, - наголосило міністерство.

Читайте також: Україна введе санкції проти окупантів за переслідування ПЦУ у Криму

У МЗС розглядають зупинку богослужіння як черговий доказ системної репресивної політики держави-окупанта, спрямований на витіснення ПЦУ з окупованого півострова.

Відомство зазначило, що продовження Кремлем політики переслідування української православної спільноти в Криму спрямоване на стирання української ідентичності на тимчасово окупованих територіях та є частиною політики утисків всіх релігійних спільнот в Криму, непідконтрольних Москві.

Міністерство акцентувало, що так звані силові структури ТОТ Криму, групи невідомих осіб у цивільному та російські військовослужбовці чинять насилля над вірянами та священниками.

Читайте також: Денісова закликає світ засудити дії РФ, які порушують права ПЦУ в окупованому Криму

“Священники Православної церкви України в Криму не в змозі здійснювати обряди і молебень у своїх церквах, зазнають переслідувань, більшість з них були змушені покинути півострів”, - підкреслило МЗС.

Міністерство також звернуло увагу на системний характер, якого набули переслідування священнослужителів різних конфесій, порушення прав у галузі свободи совісті та віросповідання за часів окупації.

Як повідомляв Укрінформ, в окупованому Криму у неділю, 8 серпня, у храмі Кримської єпархії Православної церкви України російські силовики зірвали богослужіння.

Посольство США в Україні також висловило підтримку вірянам ПЦУ в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-