Денісова закликає світ засудити дії РФ, які порушують права ПЦУ в окупованому Криму

Денісова закликає світ засудити дії РФ, які порушують права ПЦУ в окупованому Криму

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликає міжнародну спільноту посилити дипломатичний і санкційний тиск на РФ та засудити дії, які порушують права громади Православної церкви України в тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомила у Телеграмі.

«Напередодні підконтрольні Росії «силовики центру боротьби з екстремізмом» увірвалися в храм Кримської єпархії Православної церкви України в селі Балки Білогірського району та змусили настоятеля архімандрита Даміана зупинити ранкове богослужіння. Вони повідомили, що священник нібито звершував молитву не відповідно до російського законодавства та почали складати протокол», - зазначила омбудсмен.

Читайте також: У Криму окупанти зірвали богослужіння в храмі ПЦУ

Денісова зауважила, що переслідування членів релігійних організацій у Криму є грубим порушенням 18 статті Загальної декларації прав людини та 9 статті Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, згідно з якими кожен має право на свободу думки, совісті та релігії. Крім того, Женевською конвенцією заборонено застосування законів країни-агресора на окупованій території.

Як повідомлялося, раніше митрополит Кримський єпархії Православної церкви України Климент звернувся до генерального секретаря ООН Антоніо Гуттерішу через утиски Православної церкви України в окупованому Росією Криму. Відео було оприлюднено під час тематичного заходу з прав людини в Криму на полях 75-й сесії Генасамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-