В окупованому Криму російські силовики розпочали використовувати систему розпізнавання облич

В окупованому Криму російські силовики розпочали використовувати систему розпізнавання облич

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» у Сімферополі активісти зафіксували застосування системи розпізнавання облич, яку російські силовики використовують при придушенні протестних акцій у Москві та інших містах.

Про це в Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду в Сімферополі було помічено поліцейський автомобіль, обладнаний системою розпізнавання облич», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на автомобіль з панорамними камерами, що фіксують особи на 360 градусів, кореспонденти «Кримської солідарності» звернули увагу, коли в будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» проходили дебати щодо третьої бахчисарайської групи «справи Хізб ут-Тахрір».

Раніше в окупованому Криму така техніка ідентифікації не застосовувалася.

Адвокат Еміль Курбедінов вважає, що дані методи роботи силовиків мають на меті перешкодити людям збиратися і висловлювати свою громадянську позицію.

«Будь-якими способами хочуть перешкодити людям збиратися біля судів навіть в якості слухачів, висловлювати свою громадянську позицію й підтримувати сім'ї політв'язнів», - впевнений Курбедінов.

Читайте також: «Перепис населення» у Криму створює поле для пропаганди і маніпуляцій - експертка

Як повідомляв Укрінформ, 11 жовтня поліція розігнала десятки слухачів, які зібралися в захисних медичних масках і з дотриманням соціальної дистанції біля будівлі так званого Кримського гарнізонного військового суду на апеляційне засідання за красногвардійською «справою Хізб ут-Тахрір».

За даними «Кримської солідарності», в той день там було затримано 15 осіб, незважаючи на те, що російський суд задовольнив клопотання про допуск на дане засідання слухачів і представників ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-