Справа російського пропагандиста-автора статей для РІА Новости пішла до суду

Справа російського пропагандиста-автора статей для РІА Новости пішла до суду

Укрінформ
Прокуратура АР Крим направила до суду обвинувальний акт відносно автора статей для “РІА Новости Украина”, якому інкримінують російську пропаганду.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, на замовлення керівника інтернет-ресурсу «РИА Новости Украина», який, у свою чергу, отримував замовлення від представників Російської Федерації, за грошову винагороду, писав пропагандистські статті антиукраїнського спрямування. У подальшому публікації розміщувалися на вказаному ресурсі”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: РНБО розробила глосарій для боротьби з «російською термінологією»

Згідно з висновками судово-лінгвістичних семантико-текстуальних експертиз, у публікаціях обвинуваченого містяться висловлювання щодо зміни меж території, державного кордону України, у формі закликів, гасел, агітації з метою з’єднання з Росією. Частина української території – Автономна Республіка Крим у тексті статей розглядається, як суб’єкт Російської Федерації, вказують у прокуратурі.

Окрім цього, обвинувачений виступав у засобах масової інформації, виголошуючи тези щодо розпалювання ворожнечі і недовіри між жителями різних регіонів України. Вказане також підтверджується висновком психолого-лінгвістичної експертизи.

Зазначається, що розповсюдження вказаних матеріалів серед суспільства було частиною політики держави-окупанта щодо здійснення підривної діяльності проти України на шкоду державній та інформаційній безпеці України.

Читайте також: Правозахисник - про «призов» до армії РФ: Кількість «справ» у Криму зростає в геометричній прогресії

За інформацією поінформованого співрозмовника, йдеться про Володимира Скачка, який писав статті на замовлення керівника інтернет-ресурсу «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського.

Останній звинувачувався у створенні в Україні проросійської інформмережі та державній зраді. Його обміняли під час обміну «35 на 35» 7 вересня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-