РНБО розробила глосарій для боротьби з «російською термінологією»

РНБО розробила глосарій для боротьби з «російською термінологією»

Документ
Укрінформ
Апарат РНБО розробив глосарій, який рекомендовано використовувати органам державної та місцевої влади, аби протистояти російським наративам в інформаційному просторі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба РНБО.

“Для протидії російським агресивним зовнішньополітичним інформаційним стратегіям Апаратом РНБО України у співпраці з Національною академією наук України із залученням профільних органів державної влади розроблено «Глосарій назв, термінів та словосполучень, які рекомендовано використовувати у зв’язку з тимчасовою окупацією Російською Федерацією Автономної Республіки Крим, м. Севастополь і окремих районів Донецької та Луганської областей»”, - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в пресслужбі, з метою деструктивного інформаційного впливу, маніпуляцій суспільною думкою російські спецслужби інфільтрують в український і світовий інформаційний простір назви, терміни та словосполучення, за допомогою яких намагаються легітимізувати псевдодержавні утворення на Сході України, спробу анексії Криму, просувати російські пропагандистські стратегії. Тому використання згаданого глосарія дозволить протистояти таким інформаційним війнам.

Читайте також: Данілов: Якщо Україна починає розмовляти російською, чекайте Путіна

Глосарій рекомендовано для використання органами державної влади та місцевого самоврядування, дипломатичними представництвами України, засобами масової інформації, організаціями громадського сектору.

В Радбезі повідомили, що у створенні Глосарію взяли участь Центр протидії дезінформації, Офіс Президента України, Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, Міністерство оборони, Міністерство закордонних справ, Міністерство культури та інформаційної політики, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Міністерство внутрішніх справ, Офіс Генерального прокурора, Служба безпеки України, Служба зовнішньої розвідки, Головне управління розвідки Міністерства оборони та Державна прикордонна служба України.

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня Секретар РНБО Олексій Данілов заявив у Фейсбуці, що спецслужби Російської Федерації використовують поняття «Донбас» як інструмент інформаційної війни, аби штучно виокремити певний регіон України як територію, яка начебто має особливі права і статус, що дає надалі підстави обґрунтувати створення й існування державних псевдоутворень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-