Данілов: Якщо Україна починає розмовляти російською, чекайте Путіна

Данілов: Якщо Україна починає розмовляти російською, чекайте Путіна

Укрінформ
Російська Федерація «захищає» за кордоном не росіян, а російськомовних, заявляє секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Як передає Укрінформ, в інтерв'ю Радіо НВ він сказав: «Це їх завдання, це їх місія, вони собі так вигадали, вони живуть у своєму світі, вигаданому, і вони вважають, що має бути тільки російська імперія. Це у них такі імперські забаганки, які вони ніколи не припиняють і, на превеликий жаль, вони дуже дорого обходяться як для України, так і для Грузії, Молдови та всіх країн, які в оточенні Російської Федерації».

Як наголосив Данілов, замість того, щоб займатися своїми внутрішніми справами, «Росія постійно пхає свого носа в інші країни, починає там роздмухувати ті речі, на які сусіди не мали би звертати уваги».

«Є дуже небезпечна ситуація, пов’язана саме з мовою. Я вже неодноразово говорив, що Росія обрала таку доктрину, що вона вже захищає не росіян, вона захищає російськомовних. Це дуже небезпечна ситуація для будь-якої країни. І ми кажемо, що якщо Україна починає розмовляти російською мовою, то чекайте, що Путін буде захищати тих громадян, причому не запитуючи у цих громадян, чи потребують вони того захисту, чи ні», — сказав Данілов.

Читайте також: Дизпальним із заводу Оксани Марченко заправляють танки РФ в ОРДЛО — Данілов

Раніше в інтерв’ю Укрінформу Данілов заявив, що розповсюдження російських наративів несе небезпеку для багатьох країн світу. Зокрема Москва може спробувати «захищати російськомовних», попри згоду держав, де вони проживають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-